Follow by Email

Sunday, 3 June 2012

Ivon Jafali

Volim Studio B, uglavnom su mi svi voditelji dragi (postoji jedan koji mi je krajnje antipatičan, spiker zadužen za sportske vesti). Samo njihov jutarnji program gledam. Svojevremeno je u njemu radila Ivon Jafali. Sećam se da je Lara Marinković u City magazinu komentarisala kada je Ivon otišla iz jutarnjeg i dobila svoju emisiju da je to pravedno. Svakako. Zanimljiva mi je bila opaska da  je imala utisak kako Ivon zna sto godina (srele se jednom, ali Ivon je to zaboravila, a Lara je, kao što sam i ja, hodajući ulicom (doduše, čekajući na vizu u američkoj ambasadi), pomislila kako joj je Ivon blisko biće, poznanica, prijateljica)). Zaista je trebalo da pređe u noćni program, ne zato što nije bila dobra već zato što je tu još bolja. "Još uvek budni sa Ivon" je apsolutno njen teren.

Ivon Jafali je karakteristična. Spontana. Originalna. Nepretenciozna. Ona je ono što jeste, a jeste drugačija. Ne po svaku cenu drugačija, već po svoju cenu. Moja generacija. Rođena 1974. Moj ljubljeni novembar i njegovi poslednji dani me samo za mesec dana razdvajaju od te sledeće, '74.
Kako je primetila moja prijateljica, Ivon često koristi reč "drugojačije" što i nije baš simpatično. Pa i nije, nešto mi se ne dopada ta varijanta. Takođe stalno upotrebljava i reč "promišljati" za koju smatram da je ono kao "in", "moderna", "urbana", "seminarska". Meni se to lično ne dopada.
Međutim, dopada mi se mnogo, mnogo toga!
http://www.hellomagazin.rs/tag/ivon-jafali/
Ivon Jafali je modna ikona. Ne znam zašto se često zaboravi kada se o toj "instituciji" na našim prostorima govori. Za svaku pohvalu je njena podrška domaćim dizajnerima.
http://www.pulsonline.rs/puls-poznatih/10797/ivon-jafali-cekam-decka-iz-amerike
Ono što mi se kod Ivon najviše dopada je njena iskrenost. Ima iskreni žar i ljubav prema kulturnim dešavanjima u ovom gradu, još uvek ni za mrvicu potrošenu energiju kada su novinarstvo i posao u pitanju . Ona stvarno voli ovaj grad! Ima energije za sve nas. Odavno me ne privlači noćno bivstvovanje, kad se završi njena emisija ja sam već u krevetu, ali volim što ima nekog ko prati, ide, đuska, luduje, daje mi izveštaj i prenosi telom i očima kako je bilo. Iako nisam u nekim fazonima, opet mi je drago da o njima čujem. 
I, Ivon jeste urbana, ali nije napadna. Ivon jeste gradski lik, ali nije nadmena i isfolirana. Ona je prava.
http://www.nadlanu.com/pocetna/zabava/foto-albumi/Svi-na-jednom-mestu-Fashion-Week.g-1675607.143.htmlIvon Jafali je smela, pametna, nosi duh osamdesetih i dobrih vremena sa sobom, ali uspešno prilagođena sadašnjem trenutku. Pronalazim sada da je rođena u februaru, dakle, samo tri meseca nas dele, i još mnogo toga, sasvim različit temperament je ona, ali tako, ipak, poznata, ona koja priseća i podseća, ali ona koja živi, sada i ovde.  
http://arhiva2.gloria.rs/Article.aspx?ArticleID=340


Sviđaju mi se njene lude frizure. Dah Afrike. Sviđa mi se njen kultni korak ulicama grada Beograda.

http://www.hellomagazin.rs/prekookeanska-ljubav-ivon-jafali-kaze-da-cesto-odlazi-u-ameriku-zbog-decka-sa-kojim-je-vec-dve-godine-u-vezi/


1 comment:

  1. Your blog is amazing!

    Hope you'll visit me :)
    Kisses from Italy,
    Elena

    ReplyDelete